Remove this ad
avatar

roula

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 1,629

Lead

Jan 21 13 8:29 AM

Tags : :


γνώμη

Αμφιφυλόφιλες: Δεν μπορώ να τις καταλάβω. Δεν έχεις προσπαθήσει να τις καταλάβεις.

της Ελένης Γουφετάκη

http://www.10percent.gr/periodiko/teyxos33/3060-2012-12-20-09-19-56.html

Quote    Reply   
Remove this ad
Remove this ad
avatar

angel

Στα μπουσουλίσματα

Posts: 38

#1 [url]

Jan 22 13 5:34 AM

Πιστεύω πως οι ομοφυλόφιλοι όπως και όλοι οι άνθρωποι που έχουν διαφορετικά από τα συνηθισμένα γούστα θα πρέπει να είμαστε οι πιο ανοιχτόμυαλοι πάνω σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού...διότι οι γενικεύσεις είναι οτιδήποτε άλλο παρά ανοιχτόμυαλες....

Προσωπική μου άποψη : Είμαι σχετικά νέα(16)  και δεν πάνε και πολλά χρόνια που αποδέχτηκα τον εαυτό μου...έτσι στην αρχή το πήγαινα βήμα βήμα, πρώτα είπα ότι είμαι αμφιφυλόφιλη και ότι με ενδιέφεραν και τα δύο φύλα ώστε να δικαιολογήσω την έλξη μου προς τις γυναίκες...αργότερα κατάλαβα ότι ήθελα μόνο γυναίκες και ότι μόνο με αυτές μπορούσα να βιώσω την ερωτική και συναισθηματική έλξη και οτιδήποτε ήταν άρρεν  εμένα δεν μου ''έκανε κλικ'' και με άφηνε αδιάφορη....έχω γνωρίσει αμφιφυλόφιλες αλλά και αμφιφυλόφιλους οι οποίοι μερικοί λένε πως σπανίζουν και στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που πολλοί πιστεύουν: δηλαδή άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν μια απόφαση, είναι αχόρταγοι, άπληστοι και τα θέλουν όλα..ΌΧΙ...''ενθουσιάζονται'' και από τα δύο φύλα σε έναν λογικό βαθμό και ναιι είναι πιστοί και δεν αλλάζουν γνώμη και αισθήματα από την μια στιγμή στην άλλη...με όποιον/α και να βρίσκονται γυναίκα ή άνδρα ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός δεν επηρεάζει ποτέ τη σχέση...Γενικότερα αυτό που επηρεάζει μια σχέση ανεξάρτητα αν είναι gay, bi, trans ή straight το ατομο είναι ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά και τα συναισθήματα...

Ποια είναι η άποψή σας πάνω σε αυτό το θέμα???

Quote    Reply   
avatar

roula

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 1,629

#2 [url]

Jan 22 13 11:43 AM

 Ποια είναι η άποψή σας πάνω σε αυτό το θέμα???

-angel

Σ' ευχαριστούμε πολύ για την προσωπική σου κατάθεση.
Προσωπικά, έχω κάνει σχέσεις και με άνδρες - πριν από αρκετά χρόνια - αλλά και με γυναίκες, την τελευταία δεκαετία περίπου.  Τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, συζώ με μια γυναίκα.
Αν με ρωτήσεις, θα σου απαντήσω ότι νιώθω ομοφυλόφιλη.  Προτιμώ και μ' αρέσουν περισσότερο οι γυναίκες, κατά βάση αρέσκομαι στο λεσβιακό σεξ.
Σ' αυτό που αναφέρεις σχετικά με τα αισθήματα, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.  Το θέμα είναι πως νιώθουμε για κάποιον άνθρωπο και πως αυτό το μεταφέρουμε στη σχέση και κάνουμε κοινό βίωμα.  Τα αισθήματα και η έκφρασή τους είναι οι βασικοί πυλώνες μιας σχέσης.  Όλα τα υπόλοιπα, είναι απλά δευτερεύοντα.

Να είσαι καλά!

Quote    Reply   
avatar

anaktoria

Στα μπουσουλίσματα

Posts: 7

#3 [url]

Jan 25 13 10:31 AM


Εγώ πάντως, που ακόμα δηλώνω αμφιφυλόφιλη, μπορώ να πώ οτι η ''αμφιφυλοφιλία'' είναι λίγο μούφα σαν σεξουαλική άποψη & στάση. Την βλέπω κάπως σαν μεταβατικό στάδιο από το ''φυσιολογικό'' των στρέιτ στο ''φυσιολογικό'' των γκέι.

Πιστεύω οτι μετά από κάποια ηλικία θα πρέπει κανείς να κατασταλάζει. Για εμένα που είμαι 23, για παράδειγμα, μέχρι τα 22 μου ήμουν στρέιτ με διαθέσεις πειραματισμού, τώρα είμαι στην φάση αμφί (δεν έχω αρνηθεί ολοκληρωτικά το ενδεχόμενο ετερο-σχέσης με άντρα) και όσο κι αν κοστίζει αυτό στον εγωισμό μου, νομίζω οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να ωριμάσω και να αποδεχτώ οτι άλλο ''μ'αρέσουν και τα δύο'' και άλλο ''την βρίσκω εξίσου και με τα δύο''.

(Γιατί στην τελική διαλέγουμε αυτό που μας αρέσει ΠΙΟ πολύ κι όχι αυτό που απλώς είναι ικανοποιητικό...)

Άρα θεωρητικά συμφωνώ με την συντάκτρια του κειμένου (έχει κάποια points), αλλά πρακτικά μου μένει να το δουλέψω λιγάκι με την εαυτή μου σε επίπεδο αποδοχής/ συνειδητοποίησης... Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο παίζει με όλες τις les..

Quote    Reply   
avatar

anna

Στα μπουσουλίσματα

Posts: 43

#4 [url]

Mar 10 13 4:58 AM


Αρχικα νομιζα οτι ημουν bi... Αναφερομαι στην ηλικια απο 13-16. Τωρα ομως (17στα 18) είμαι σιγουρη οτι μου αρεσουν μονο οι γυναικες. Παντως ολοκληρωμενες σχεσεις με ατομα του αντιθετου φυλου ποτε δεν είχα.

I AM NOT LESBIAN!!! MY GIRLFRIEND IS!!!

Quote    Reply   
Add Reply

Quick Reply

bbcode help