Remove this ad
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

Lead

Aug 30 09 1:56 PM

Tags : :Συχνά ακούω διάφορους ομοφυλόφιλους ανθρώπους να ισχυρίζονται με θέρμη ότι το γεγονός της ομοφυλοφιλίας τους σε καμία περίπτωση δεν επιδρά ή δεν επέδρασε στη ζωή και στην προσωπικότητα τους.. ενώ, συχνά ακόμα, ανακύπτει ο ισχυρισμός, ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου, είναι υπόθεση της κρεβατοκάμαρας του και δεν υπάρχει λόγος να βγαίνει πέρα από τους τέσσερις τοίχους της!

Είναι σαφές ,νομίζω, ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αντέχει στον έλεγχο της λογικής!
Διαφωνώ ριζικά με όλους τους ανθρώπους που στην προσπάθεια τους να γίνουν δεκτοί από τους άλλους, αλλά και να συμβιβαστούν οι ίδιοι με τις γενετικές τους καταβολές.. περιορίζουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό σε “μια υπόθεση κρεβατοκάμαρας” ή υποβαθμίζουν τον ρόλο του σε “ένα γεγονός ασήμαντο μέσα στην πολυσχιδή προσωπικότητα τους”.

Θεωρώ ότι κοροϊδεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αποστερώντας τον τεχνητά από ένα μεγάλο κομμάτι της ίδιας του της ουσίας.

Υπάρχει άραγε κανείς που μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ανθρώπου έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και συναισθηματικής ζωής του?

Μπορεί κανείς να υποστηρίξει πως όσο η διαφορετική σεξουαλικότητα ενοχοποιείται και δαιμονοποιείται.. αυτή δεν έχει ισχυρή επίδραση στην ψυχολογία του ατόμου από τη στιγμή που την συνειδητοποιεί?

Θεωρεί μήπως οποιοσδήποτε ότι η σεξουαλική κατεύθυνση εξαντλείται στα στενά όρια του σπιτιού μας… και δεν βρίσκει διεξόδους και μορφές στην τέχνη αλλά και σε κάθε τομέα της δραστηριότητας μας?

Μάλλον όχι… ωστόσο υπάρχει μια στρατιά ανθρώπων εκεί έξω που υποκρίνονται… και χώνοντας βαθειά το κεφάλι στο λαγούμι τους, ελπίζουν να μη τους βρει κάποιο μεγαλύτερο κακό!

Και στην παραπάνω εσφαλμένη πεποίθηση βρίσκεται η ρίζα του όλου προβλήματος… στο ότι θεωρούν τη γενετική τους αυτή διαφορετικότητα… ως γεγονός εξ ορισμού ντροπιαστικό… μια κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γεννήσει κάτι όμορφο.

Σε όσους συνεχίζουν να αμφιβάλουν για το πόσο επέδρασε και επιδρά η ομοφυλοφιλία τους στις ζωές τους θα ήθελα να θυμίσω :

-Τις ατελείωτες ώρες πάλης με τον εαυτό τους που αυτή ίσως τους προκάλεσε.
-Τα πολλά ψέματα που έπρεπε και πρέπει να λένε διαρκώς στο περιβάλλον τους, ακόμα και για τα πιο απλά θέματα., όπως για το άτομο με το οποίο θα περάσουν τις διακοπές τους!
-Τις διακρίσεις που ίσως γίνανε εις βάρος τους και μόνο στην υποψία της διαφορετικότητας τους! Τους εμπαιγμούς και την χλεύη και το ρατσισμό που άμεσα ή έμμεσα εισέπραξαν και εισπράττουν.
-Τη μικρή πιθανότητα που έχουν να αποκτήσουν απογόνους (βιολογικούς ή μη) με ότι αυτό συνεπάγεται.
-Την παντελή έλλειψη νομικής υπόστασης των δεσμών τους…
-Τη δύναμη που πρέπει να επιστρατεύουν καθημερινά για να διαφυλάξουν αυτά που για την πλειοψηφία είναι αυτονόητα!

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο…ενώ καταφανώς θα μπορούσα να απαριθμήσω εκατοντάδες καταστάσεις στις οποίες η σεξουαλικότητα κάποιου παίζει καταλυτικό ρόλο!

Αποτελεί ισχυρή προσωπική μου πεποίθηση ότι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της όποιας ευτυχίας …είναι η συνειδητοποίηση της διαφορετικότητας.. όχι υπό το πρίσμα μιας σκληρής μοίρας και καταδίκης… αλλά μιας ευκαιρίας να ανακαλύψει κανείς νέους δρόμους προς την αυτοεκπληρωση.. ίσως δύσβατους…πάντως σίγουρα ΟΧΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ!

http://travellerinlife.blogspot.com/

Quote    Reply   
Remove this ad
Remove this ad
avatar

la vita

Στα μπουσουλίσματα

Posts: 2

#1 [url]

Feb 5 13 10:57 AM

Αληθεύουν όλα όσα γράφεις...όχι, δεν είναι απλά υπόθεση κρεββατοκάμαρας η σεξουαλικότητά μας. 'Ο,τι είμαστε εκφράζεται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας ασυνείδητα ή συνειδητά. 

Δυστυχώς πολλοί από τους λόγους που ανέφερες και για τους οποίους κάποιοι νιώθουν άβολα για την διαφορετικότητά τους ή ντρέπονται, είναι και ΄λόγοι που ίσως αντιμετωπίζεται και σαν καταδίκη και σκληρής μοίρας και θέλει πολύ δουλειά με τον εαυτό σου για να αποβάλεις αυτή τη μιζέρια. Θέλει κόπο πολύ για να "ξεράσεις" ό,τι σου δίνουν να τρως τόσα χρόνια γιατί τα έχεις οικειοποιηθεί.

Είμαι μια αμφισεξουαλική,η οποία ακόμα δεν αισθάνεται άνετα με τη διττή της φύση. Ένα μπάχαλο γίνεται στο κεφάλι μου. Ελπίζω να ξεμπερδέψω το κουβάρι σύντομα

Quote    Reply   
avatar

roula

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 1,629

#2 [url]

Feb 6 13 12:47 AM

       Ελπίζω να ξεμπερδέψω το κουβάρι σύντομα

-la_vita

Ή θα ξεμπερδέψεις το κουβάρι ή θ' αποδεχθείς και θα χαίρεσαι και τις δυο φύσεις σου wink

Quote    Reply   
avatar

la vita

Στα μπουσουλίσματα

Posts: 2

#3 [url]

Feb 22 13 8:18 AM

Ναι,νομίζω ότι είναι το ίδιο. Προς το παρόν χαίρομαι γιατί είμαι αρκετά καλύτερα ψυχολογικά..Ρούλα,σε ευχαριστώ πολύ για το site..

Quote    Reply   
avatar

roula

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 1,629

#4 [url]

Feb 22 13 11:55 PM

Προς το παρόν χαίρομαι γιατί είμαι αρκετά καλύτερα ψυχολογικά..Ρούλα,σε ευχαριστώ πολύ για το site..

-la_vita

Κι εγώ χαίρομαι που νιώθεις καλύτερα.  Αυτό το φόρουμ υπάρχει για να βοηθιόμαστε όλες μας.
Να είσαι καλά!

Quote    Reply   
Add Reply

Quick Reply

bbcode help