Remove this ad
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

Lead

Sep 19 09 7:54 PM

Tags : :

Το να είσαι γκέι στην Ελλάδα.

Μεταφράζω ένα άρθρο από το American Chronicle, από έναν Έλληνα αρθρογράφο (Stam Birsim) που δημοσιεύτηκε στις 15/9/2009.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου απολογήθηκε από μέρους της πολιτείας για την περίπτωση του Άλαν Τιούριγκ, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1954 λόγω των διώξεων από τις αρχές της χώρας του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Προσωπικά, αυτό με συγκίνησε, επειδή ένα από τα μεγαλύτερα έθνη, στο πρόσωπο του Τιούριγκ απολογήθηκε για όσα υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα όμως αυτό μου έφερε μεγαλύτερη θλίψη, σκεφτόμενος ότι στην χώρα μου, είμαστε πιο κοντά στην δεκαετία του 1950, όταν συνέβη αυτό, παρά στο 2009, στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Ένα από τα πιο σκληρά πράγματα που αντιμετωπίζει κανείς στην Ελλάδα, είναι η ομοφυλοφοβία. Την έχω αντιμετωπίσει στο σχολείο, στην δουλειά μου, στον στρατό. Βλέπετε, στον περισσότερο κόσμο, η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται ως κάτι που με αυτό γεννιέσαι - με όλες τις χαρές και τον πόνο που την συνοδεύουν. Στην πατρίδα μου όμως, στην Ελλάδα, τα πράγματα διαφέρουν. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του 2008, η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν τις διακρίσεις στον μεγαλύτερο βαθμό. Το 85% των Ελλήνων είναι κατά του γάμου ομοφύλων - κάτι που δεν ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Το 26% του πληθυσμού δεν συμφωνεί να έχει έναν ομοφυλόφιλο συνάδελφο στην εργασία του. Στον στρατό οι ομοφυλόφιλοι θεωρούνται ως "ψυχολογικά ασθενείς". Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, οι αρχές όχι μόνο μας προστατεύουν, τουναντίον υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία κάνει το αντίθετο σε πολλές περιπτώσεις. Πολλοί είναι από μας που έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία λόγω της συμπεριφοράς της κοινωνίας ή των οικογενειών.

Αν πάμε εκατοντάδες χρόνια πίσω, οι πρόγονοί μας είχαν πολύ πιο ανεκτική συμπεριφορά προς τους ομοφυλόφιλους. Ο έρωτας μεταξύ ανδρών, είχε καταγραφεί με έναν θαυμάσιο τρόπο στα αρχαία κείμενα. Λέμε ότι είμαστε οι κληρονόμοι αυτής της κλασσικής εποχής κι όμως τώρα στην σύγχρονη εποχή αντιμετωπίζουμε την προκατάληψη και την μισσαλοδοξία.

Μπορώ να πάω στην Κοπενχάγη ή στο Άμστερνταμ και κρατώ από το χέρι τον σύντροφό μου - αν όμως το κάνω αυτό στην πατρίδα μου, πιθανόν να αντιμετωπίσω την πιθανότητα χλεύης ή ακόμη και επιθέσεων.

Τί ζητώ λοιπόν σ' αυτό το σημείωμα από την πατρίδα μου. Σας ζητώ να σκεφτείτε. Σκεφτείτε το παρελθόν μας, τους ήρωές μας. Τον Πλάτωνα και τον Φαίδωνα. Στα αλήθεια γιατί μισούμε την ομοφυλοφιλία; Δεν μας χρειάζεται να είμαστε διαφορετικοί από από αυτό που είμαστε. Αυτό που μας χρειάζεται είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Η ομοφυλοφιλία είναι μέρος της Ελληνικής κουλτούρας, πάντα ήταν. Το πρόβλημα είναι η σύνδεση με την ιδέα ότι η ομοφυλοφιλία συνδέεται με τον παθητικό σύντροφο - συνδέεται με μια μορφή "αδυναμίας". Είμαι Έλληνας άνδρας και δεν θεωρώ ότι διαφέρω από τους άλλους συμπολίτες μου.

Η υπόλοιπη Ευρώπη έχει προχωρήσει πολύ. Η ομοφυλοφιλία αναγνωρίζεται παντού στην Ε.Ε. Δεν έχει έρθει πια η ώρα να αφήσουμε πίσω όλα αυτά και να προχωρήσουμε; Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί κάποιος από την ομοφυλοφιλία - δεν είναι "ψυχική ασθένεια".


Quote    Reply   
Remove this ad
Remove this ad
avatar

roula

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 1,629

#1 [url]

Sep 19 09 10:41 PM

Τον Σωκράτη γιατί τον σκοτώσανε;  Γιατί εισήγαγε καινά δαιμόνια και διέφθειρε την νεολαία.  Και τι σήμαινε αυτό;  Έχω την υποψία ότι τον σκοτώσανε για την ομοφυλοφιλία του.
Στην αρχαία Αθήνα της κλασικής εποχής, η ομοφυλοφιλία δεν ήταν ελεύθερη.  Ίσχυε ο θεσμός της παιδεραστίας, όπου μέσω αυτού διοχετεύονταν οι ομοερωτικές διαθέσεις των ανδρών.  Για τις γυναίκες βέβαια δεν ξέρουμε, γιατί θεωρούντο υποδεέστερες.  Όμως, ο θεσμός της παιδεραστίας είχε κατά βάση παιδαγωγικό κι όχι σεξουαλικό χαρακτήρα.  Να θυμίσω ότι ο Αριστοφάνης στα έργα του χλευάζει τους θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλους, εκείνους που διατηρούν την ομοφυλοφιλία τους στην ενήλικη ζωή τους;
Εν κατακλείδι, ας αφήσουμε την αρχαία Αθήνα στην ιστορική θαλπωρή της κι ας στραφούμε στις σύγχρονες κοινωνίες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.  Αυτές κυρίως θα πρέπει να έχουμε σαν πρότυπα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Quote    Reply   
avatar

maraki

Στα μπουσουλίσματα

Posts: 14

#3 [url]

Sep 22 09 2:39 PM

Οι Έλληνες θα αργήσουν δυστυχώς πολλά χρόνια ακόμα να βρούνε το φως τους...Εδώ ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών έχει καταντήσει προεκλογική υπόσχεση για τους πολιτικάντηδες,κάτι σαν τις αυξήσεις ένα πράγμα...αδύνατον...
Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είναι και τόσο χάλια τα πράγματα.Υπάρχουν μέρη στην Αθήνα π.χ. που μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα χέρι-χέρι,όπως το Γκάζι.Οι άνθρωποι δεν κοιτάνε πια τόσο έντονα όσο κάποτε,τα μαγαζιά δηλώνουν gay friendly γιατί βγάζουν φράγκα...Νομίζω ότι είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα...

Quote    Reply   
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

#4 [url]

Sep 22 09 9:38 PM

Σε επίπεδο διασκέδασης τα πράγματα φαίνονται καλύτερα γιατί ας είναι καλά τα ευρώπουλα. Στην Αθήνα τουλάχιστον γιατί αν βγεις λίγο πάρα έξω συναντάς την ομοφοβία, τις προκαταλήψεις, τον συντηρητισμό και όλα τους τα παρελκόμενα.

Σε ότι αφορά τον ακτιβισμό και τις διεκδικήσεις, υπάρχει πιά κόσμος που βγαίνει ανοικτά. Λιγοστός ακόμα, αλλά κάτι είναι και αυτό. Τουλάχιστον υπάρχουν περισσότερες φορές απ' ότι πριν μερικά χρόνια και οι διεκδικήσεις γίνονται σε πιο έντονους τόνους.

Ο γάμος των δύο ομόφυλων ζευγαριών ήταν πιασαδόρικο θέμα όχι μόνο σαν προεκλογική υπόσχεση, αλλά περισσότερο με αυτόν ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ, που έπεσαν σαν αρπαχτικά για άλλη μια φορά να "βγάλουν" την μεγάλη είδηση και αδιαφόρησαν επί της ουσίας για θέματα ισότητας και ανθρωπιάς.

Υπάρχει και το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο στην ουσία αφορά ΜΟΝΟ τα ετερόφυλα ζευγάρια και έχει πραγματικά χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ από τα διάφορτα κόμματα είτε για να εκφράσουν υποστήριξη ή την αντίθεση τους. Η δικαιολογία είναι γνωστή: η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Οι πολιτικοί είναι ανέτοιμοι έως και ανέντιμοι στον τρόπο που το χειρίστηκαν.

Και που 'σαι ακόμα...

Quote    Reply   
avatar

maraki

Στα μπουσουλίσματα

Posts: 14

#5 [url]

Sep 23 09 2:18 PM

Να τονίσουμε ότι παρα πολλοί πολιτικοί είναι άτομα του "συναφιού"....Αυτό για μένα είναι ακόμα χειρότερο....

Quote    Reply   
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

#6 [url]

Sep 23 09 10:30 PM

Του "συναφιού"; Είναι σαν να μιλάς απαξιωτικά για τα ΛΟΑΤ πρόσωπα.

Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι που φοβούνται να βγουν ανοικτά μην χάσουν την πολιτική τους θεσούλα. Αυτό είναι όλο και, φυσικά, αποφεύγουν να υποστηρίξουν τα ΛΟΑΤ αιτήματα. Αυτό είναι το ανέντιμο. Όλσο για τους υπόλοιπους... άστα να πάνε... τα καλά και συμφέροντα.

Quote    Reply   
avatar

maraki

Στα μπουσουλίσματα

Posts: 14

#7 [url]

Sep 24 09 2:25 PM

Ρισκο,δεν είναι δυνατόν να μιλάω απαξιωτικά για τα άτομα μιας κοινότητας,στην οποία ανήκω κι εγώ.Απλά χρησιμοποίησα τον όρο που έχω ακούσει σε παρα μα παρα πολλά μέρη,λογικά θα το έχεις ακούσει κι εσύ.Μέχρι και μια κοπέλα το χρησιμοποίησε κάποτε,η οποία το έπαιζε και φίλη,μέχρι που θύμωσε κάποια φορά και τότε το κοπάνησε.Πολλές εμπειρίες έχω να πω.Ας πούμε τελικά ότι το να είσαι γκευ στην Ελλάδα και να μην σε έχουν πικάρει έστω και μια φορά,είναι ευτύχημα...

Quote    Reply   
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

#8 [url]

Sep 24 09 11:59 PM

Έχουμε ακούσε χαρακτηρισμούς και χαρακτηρισμούς στην ζωή μας και πόσους άλλους θα ακούσουμε ακόμα δεν ξέρω. Δυστυχώς, ο χαρακτηρισμός "του σιναφιού" (και όχι συναφιού, που το γράψαμε ανορθόγραφα) χρησιμοποιείται πολύ από άσχετο και ομόφοβο κόσμο και το κακό είναι πως κάποιες και κάποιοι από εμάς ενστερνιζόμαστε τόσο τον χαρακτηρισμό αυτόν, που τον χρησιμοποιούμε χωρίς να σκεφτόμαστε πόσο σεξιστικός είναι κατά βάθος.

Η πηγή της λέξης είναι η τούρκικη "esnaf" που σημαίνει της ίδιας (κοινωνικής) τάξης και εμείς την ενσωματώσαμε στην ελληνική γλώσσα σαν "σινάφι". Αυτά ως προς το γλωσσολογικό σκέλος.

Θα φέρω και ένα απλό παράδειγμα: για μια παρέα παπούδων στον καφενέ δεν λέμε πως είναι σινάφι αφ' ενός μεν γιατί δεν αμφισβητείται η ετεροσεξουαλικότητα τους και αφετέρου γιατί το καφενείο της γειτονιάς θεωρείται "ακίνδυνο" σε σχέση με έναν άλλο χώρο συνάθροισης και διασκέδασης προσώπων με ομοερωτικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω, Μαράκι, και χωρίς να επιβάλω την άποψη μου σε καμία είναι πως καλύτερα να βάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται τους χαρακτηρισμούς που ακούμε κατά καιρούς και το πώς χρησιμοποιούνται πριν τους ξεστομίσουμε. Να πονηρευόμαστε λίγο.

Αν θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο, πρέπει να ξεκινήσουμε από εμάς. Από μέσα μας.

Quote    Reply   
avatar

kokkines

Παλιά καραβάνα

Posts: 498

#10 [url]

Oct 24 09 12:51 AM

Τι να σημαίναι βρε risko; Τα πάντα είναι smile

Ιερό και μέκκα ...

Quote    Reply   
Remove this ad
avatar

kokkines

Παλιά καραβάνα

Posts: 498

#13 [url]

Nov 3 09 10:31 AM

Risko, ποια, που, πότε, βάλε το κείμενο να την κράξουμε δημοσίως.

Ιερό και μέκκα ...

Quote    Reply   
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

#14 [url]

Nov 3 09 11:01 AM

Ετοιμαστείτε έρχεται το πρώτο. Το βρήκα εδώ: http://www.gaypatras.gr/articles/47/559-welcome-to-la-lesbian-activism

Welcome TO L.A. (Lesbian Activism)
Σήμερα,φίλες και φίλες,Welcome TO L.A. (Lesbian Activism)θα έχουμε μια πρώτη επαφή με τον υπέροχο κόσμο της γνωστής Τρικαλινής ακτιβίστριας!
Είσαι λεσβία και είσαι περήφανη γι'αυτό! Τι κάνεις όμως για να διασφαλίσεις και να προασπίσεις τα δικαιώματα και τα κεκτημένα,τα δικά σου αλλά και των ομοίων σου;

Μήπως εγγράφεσαι σε κάποιον ομοφυλοφιλικό σύλλογο και διοργανώνεις ομιλίες,παρουσιάζοντας σε αυτές ρηξικέλευθες προτάσεις; Μήπως υψώνεις το ανάστημά σου ενάντια σε όλα τα παλαιολιθικά μυαλά και τις φονταμενταλιστικές απόψεις της νεοσυντηρητικής κοινωνίας μας; Μήπως,λέω μήπως,ενισχύεις οικονομικά διάφορους θεσμούς και φορείς,όπως οργανώσεις κατά του AIDS;

Όοοοχι,φίλες και φίλες μου!Αυτά τα έπραττε ο Harvey Milk πριν από 30 χρόνια!Και στην τελική,τι κατάλαβε;Του φύτεψαν μια σφαίρα στο κεφάλι!
Σήμερα,μια σημαία στα χρώματα του ουρανίου τόξου ("Rainbow,μαλάκα,Rainbow!!") να κοσμεί το δωμάτιό σου και η αποστήθιση όλων των διαλόγων του L Word ("Shane,Shane,Shane!!!"),αρκούν για να σου δώσουν το "ελευθέρας" για την είσοδο στον κόσμο του ακτιβισμού!
Εάν,δε,κόψεις και το μαλλί σου στο μήκος τριχώματος προβάτου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (μπεεεε!),ντύνεσαι με αντρικά ρούχα made in China,ξημεροβραδιάζεσαι στα gay μαγαζιά και εκφράζεις τον διακαή σου πόθο να παραβρεθείς στο Pride,ε τότε...Μπάινουν σοβαρές πια βάσεις για να γίνεις ο θυλυκός Βαλλιανάτος! (Χωρίς τον Κούγια να καραδοκεί!)

Επίσης,η καλή η ακτιβίστρια περηφανεύεται δεξιά κι αριστερά για τις γνωριμίες που έχει σε όλη την Ελλάδα (οι "κολλητοί" απ'το Facebook που λέγαμε...) και κάνει με το νου της μπαϊράμι πως θα γίνει εξωτερική συνεργάτης-απεσταλμένη από τα Τρίκαλα για την Uncovered City,απλά και μόνο επειδή η Κλώκα (εκδότρια της Uncovered City) την σκούντηξε να πάει στην άκρη την ώρα που πήγαινε τουαλέτα στο Noiz. (Και όλες ξέρουμε τι στριμωξοκωλίδι γίνεται τα σαββατόβραδα στο Noiz!Έτσι δεν είναι,μελλοντικές μου ακτιβίστριες;)

Επίσης,κάθε ακτιβίστρια που σέβεται τον εαυτό της έχει βγει φωτογραφία,στην οποία κρατάει το σημαιάκι-rainbow που κοσμεί την μπάρα του Bigaroon και την έχει ανεβάσει στο Facebook!
Για την natural-born ακτιβίστρια,η βλαχιά και η γαϊδουροφωνάρα,είναι απλά τα σημεία που θα κάνουν την διαφορά υπεροχής!Πώς θα καταλάβουν σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο ότι είστε ακτιβίστριες,αν δεν πιάσει τα 180 ντεσιμπέλ η φράση: "Όλοι βρίζουν τις λεσβίες!Γαμώ το κεφάλι τους!Κυρίως οι άντρες!Δεν είναι όλες οι λεσβίες ίδιες!Είμαστε και εμείς που δεν "φαινόμαστε"!"
(Την φράση "Κρύψου και φώναζε",την γνωρίζεις,my dear?)
Αυτά τα εισαγωγικά για σήμερα!Αποστηθίστε τα και αρχίστε να τα εφαρμόζετε στην καθημερινότητά σας!Ήταν μερικές σοφές συμβουλές από τον μάστορα του είδους,το αγόρι που δεν κλαίει από τα Τρίκαλα...'Cause Trikalines do it better! ;-)
 
αναδημοσίευση από το www.luvu.gr
 
Σχόλια δικά μου: Κρίμα για το gaypatras.gr που αναδημοσιεύει τέτοια απαυγάσματα της σύγχρονης λεσβιακής πέννας και όλα αυτά με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου. Αλλά... είπαμε... ο κάθε πικραμένος βγαίνει και γράφει ό,τι θέλει. Εμείς ασκούμε κριτική στο όνομα αυτής της ρημάδας της ελευθερίας του λόγου, παρεκτός και αν πάμε σαν τον μακαρίτη τον Milk.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Λίγες μέρες πριν ανακάλυψα άλλη πατάτα, που δυστυχώς, έγινε από γνωστό και αγαπητό μου μπλόγκερ. Πραγματικά δεν το περίμενα από αυτόν. Το κείμενο βρίσκεται εδώ:
http://pisoglendis-pisoglendis.blogspot.com/2009/10/blog-post_29.html

Ακτιβισμός


Οι κάθε λογής ακτιβιστές και ακτιβίστριες
που ασχολούνται με ΜΚΟ (Μη κυβερνητικές οργανώσεις)
έχουν ένα σκοπό :
Να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
Το θέλουν άραγε πραγματικά?
Αν μπορούσε στ αλήθεια να αλλάξει ο κόσμος
τότε ο ρόλος και η θέση που κατέχουν
θα ήταν άχρηστα.
Αν φτάναμε σ αυτό το σημείο
οι ακτιβιστές θα χάναμε το λόγο ύπαρξης τους.
Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις
αλλά οι περισσότεροι από αυτούς (μιλάω εκ πείρας)
δεν έχουν κάτι σημαντικό να επιδείξουν
δεν έχει νόημα η ζωή τους
και ασχολούνται με τις ζωές των άλλων.
Και όταν ακόμα υπάρχουν
εξαιρέσεις ,
άνθρωποι με όρεξη , ουσία και μεράκι
να προσφέρουν και να αλλάξουν πράγματα
οι "ακτιβιστές"
κάνουν τα πάντα για να τους ρίξουν στο περιθώριο.
Συμπέρασμα?
Ακόμα και αν δεν υπήρχε διάκριση και ρατσισμός
Θα οφείλαμε να τον κατασκευάσουμε
Για να έχουν λόγο ύπαρξης
οι κάθε λογής Ακτιβίστριες.

Έχω διαμαρτυρηθεί και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Στην δεύτερη ο γνωστός μου μπλόγκερ προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Επίσης, λίγο πριν λίγο μετά το Pride κάποιοι άλλοι "ανώνυμοι" μπλόγκερ βρήκαν ξανά μανά την ευκαιρία να χίσουν τον οχετό τους απέναντι στο Φεστιβάλ Περηφάνειας. Μάλιστα, είναι τόσο περήφανοι γκέι που γράφουν τις @@ριές τους πίσω από ένα ψευδώνυμο και κράζουν γνωστό κόσμο που βγαίνει με το όνομα του!

Πείτε μου πού πουλάνε αυτήν την ρημάδα την "ελευθερία του λόγου" να πάω ν' αγοράσω κανέναν τόνο. Μετά ας έλθει ο κάθε πικραμένος και η κάθε πέννα - ακτιβίστρια λεσβία αρθρογράφα να λογαριαστούμε...

Αυτό είναι τελικά να είσαι γκέι στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού απέναντι σε κάποια αιτήματα για τα οποία άλλες παλεύουν και κάποιες άλλες θα γεύονται χωρίς να έχουν κουνήσει δακτυλάκι, χεράκι, κωλαράκι και διάφορα άλλα μέλη, σημεία και μέρη του σώματος τους.

Quote    Reply   
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

#15 [url]

Nov 3 09 10:20 PM

Άλλο ένα δείγμα περί ελευθερίας του λόγου βρέθηκε σε βιβλιαράκι του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Πρόκειται για το:
BOOTLEG ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΕΙΚΟΝΟΜΙΑ» - «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ»: ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

και το υπογράφει ο εκδότης της Εικονομίας, Θανάσης Παπαράλλης.


Θα σταθώ σε ένα μικρό απόσπασμα του κεφαλαίου "Μύθος 4: Αντισεξισμός"


...Και κλείνω το θέμα «σεξισμός» με μια «παραφυάδα» του στην οποία πριν δύο δεκαετίες θα αφιερώναμε σίγουρα παραπάνω αράδες, μα που τώρα θα την προσπεράσουμε σε ελάχιστες: κι αναφέρομαι ασφαλώς στους ομοφυλόφιλους (gays) που έχοντας εδώ και καιρό ξεκάθαρα εξελιχτεί από κατατρεγμένη μειοψηφία σε σεξουαλική νομενκλατούρα, κάθε άλλο παρά χρειάζονται πια κάποια άλλη κάλυψη, πέρα από αυτήν που το σύστημα πλουσιοπάροχα τους προσφέρει και που έχει τους λόγους του γι' αυτό: πραγματικά, τα τελευταία χρόνια, μου είναι προσωπικά αδύνατο το να θυμηθώ σήριαλ της tv, κομμάτι της πρωινής ζώνης, κοσμική δεξίωση ή γεγονός κουλτούρας που να μην εμπεριέχει, όχι μονάχα τους ίδιους, αλλά και τόνους ολόκληρους προπαγάνδας και προβολής του ιδιαίτερου τους trend: και δεν πρόκειται να σταθούμε για πολύ σ' αυτόν τον τρόπο αλλοτρίωσης του ανδρισμού που η παθογένεια του ανιχνεύεται πολύ περισσότερο σε κοινωνικούς, παρά σε γονιδιακούς ή άλλους βιολογικούς παράγοντες: απλά, θα διαγνώσουμε το γεγονός πως το σεξουαλικό τους cult έχει γίνει κυρίαρχο στην επικαιρότητα, και προπαγανδίζεται σε ρυθμούς που «χτυπάνε κόκκινο», όχι φυσικά γιατί το σύστημα τους συμπαθεί, αλλά γιατί η χρήση τους το διευκολύνει σε τρεις κατευθύνσεις: α) στο να «ξηλώσει» από το διάβα της παγκοσμιοποίησης οποιονδήποτε αρχαϊσμό και συμπεριφορά της αντιστέκεται, β) για να εκφυλίσει και για να υπονομεύσει κάθε είδους αντρική χαρακτηροδομή που αντιστέκεται στο σύστημα, και γ) για να μας ωθήσει στον πολυκαταναλωτισμό, μιας και τα μέλη του «gay club» είναι το κατ' εξοχήν fashion victims των σύγχρονων καιρών. Το μεγάλο «must» της παγκόσμιας δικτατορίας του «πολιτικά ορθού» είναι αναμφισβήτητα η ανδρική κυρίως ομοφυλοφιλία: και οι αντιεξουσιαστές που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν «πολιτική κάλυψη» στην σεξουαλική αυτή νομενκλατούρα, ας αναλογιστούν επιτέλους το γιατί αν αυτά που λέγονται εδώ ειπωθούν και δημόσια, ακόμα και ο Καρατζαφέρης θα σπεύσει να τα καταδικάσει με περισσή δριμύτητα. Νομίζω πως οτιδήποτε παραπάνω κι αν ειπωθεί γύρω από το ζήτημα αυτό, είναι περιττό...

Το πλήρες κείμενο βρίσκεται εδώ:
 http://www.vrahokipos.gr/j15/bookcase/46-eikonomia/74-antiexousiastikos-xoros-ora-miden.html?start=6


Απορία δική μου: Αφού δεν αρέσει η μούρη μας σε κάποιους αντιεξουσιαστές, γιατί συνέχεια βρίσκονται από δίπλα στο ΛΟΑΤ κίνημα;




Quote    Reply   
avatar

roula

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 1,629

#16 [url]

Nov 4 09 3:25 AM


Απορία δική μου: Αφού δεν αρέσει η μούρη μας σε κάποιους αντιεξουσιαστές, γιατί συνέχεια βρίσκονται από δίπλα στο ΛΟΑΤ κίνημα;


-risko


Υπάρχουν διάφορες τάσεις και σ' αυτούς.  Κάποιοι απ' αυτούς δέχονται την ομοφυλοφιλία και γενικά, έχουν ανοίξει τους ορίζοντές τους σε θέματα φύλου, σεξουαλικότητας κλπ. κλπ.
Κάποιοι άλλοι βέβαια, όπως ο συγκεκριμένος αρθρογράφος, εκπέμπουν έντονα ματσίλα, σεξισμό, ετεροσεξισμό κι οπισθοδρόμηση γενικότερα.
Όσο για την σχέση του αντιεξουσιαστικού χώρου με το ΛΟΑΤ κίνημα, εγώ θα κάνω την αντίστροφη ερώτηση.  Γιατί το ΛΟΑΤ κίνημα έχει προσκοληθεί σ' αυτούς τους χώρους και δεν προβάλλει την αυτονομία του σε όλα τα επίπεδα;

Quote    Reply   
avatar

kokkines

Παλιά καραβάνα

Posts: 498

#17 [url]

Nov 4 09 11:01 AM

Την δεύτερη περίπτωση, την είχα δει, δεν έδωσα όμως ιδιαίτερη σημασία γιατί γενικά, συμφωνώ με τις απόψεις του μπλόγκερ σε προηγούμενα ποστ του ιστολόγιου που έχει.

Η πρώτη, μας δείχνει τον εγκέφαλο της κότας. Διαθέτει κατά 70% ομόλογες περιοχές με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ιερό και μέκκα ...

Quote    Reply   
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

#18 [url]

Nov 10 09 8:01 AM

Το βάζω εδώ σαν θέμα γιατί είναι σχετικό, πάρα πολύ σχετικό.

Ευροβαρόμετρο: Φοβικοί οι Έλληνες απέναντι στο διαφορετικό

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι Έλληνες απέναντι στους ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Εν τω μεταξύ, σημαντικό ποσοστό εργοδοτών -μεγαλύτερο απ' ότι σε άλλες χώρες της Ε.Ε-. θέτει ακόμη και εμφανισιακά κριτήρια, προκειμένου να προσλάβει κάποιον υπάλληλο. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα συμπεράσματα του ευροβαρόμετρου. με θέμα τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Ο αριθμός των Ελλήνων που δηλώνουν ότι κάνουν παρέα με άτομα που ανήκουν σε διαφορετική θρησκεία ή εθνικότητα, έχουν διαφορετικές ερωτικές προτιμήσεις, κάποια αναπηρία ή είναι Ρομά είναι περίπου ο μισός από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Και οι Έλληνες θεωρούν, πάντως, σε μεγαλύτερο βαθμό από τους Ευρωπαίους, ότι οι ηλικιακές, εθνικές, σεξουαλικές, φυλετικές η θρησκευτικές διακρίσεις, είναι αρκετά διαδεδομένες στη χώρα τους . Ειδικότερα για τις εθνικές διακρίσεις οι Έλληνες θεωρούν ότι υπάρχουν σε βαθμό 71% ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 61%.

Σε θέματα ίσων ευκαιριών όσον αφορά τις προσλήψεις σε εταιρείες ατόμων με ίδιες γνώσεις και δεξιότητες, οι Έλληνες σε σχέση με τον μέσο όρο των Ευρωπαίων δείχνουν να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και στις σεξουαλικές προτιμήσεις σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που προσέχουν το... όνομα, το εάν καπνίζει κανείς ή ακόμα και την διεύθυνση κατοικίας τους.

Σχετικά με τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τα άτομα τα οποία κατέχουν σημαντικές πολιτικές θέσεις στην ζωή της χώρας, δεν φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις για το ενδεχόμενο να έχει σημαντική θέση κάποια γυναίκα ή άτομο με αναπηρία ενώ έχουν  αντιρρήσεις για άτομα ομοφυλόφιλα ή άλλης θρησκείας.

Ακόμα σε μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες φαίνεται να μην γνωρίζουν τα δικαιώματα τους σε περίπτωση που πέσουν θύμα διακρίσεων, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους, ενώ επίσης δήλωσαν πως πρώτα θα επικοινωνούσαν με δικηγόρο εάν καταλάβαιναν ότι ισχύει κάτι τέτοιο ή ακόμα και την αστυνομία.

Η έρευνα του ευροβαρόμετρου διεξήχθη σε όλη την Ευρώπη, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2009 όπου και ερωτήθηκαν 26.756 Ευρωπαίοι, 1.000 από τους οποίους ήταν Έλληνες.

Πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διαβάστε σε πρώτη φάση και το συζητάμε. Θα σας παραθέσω και πολλές άλλες πληροφορίες που έχω κατεβάσει ως προς τις "φοβίες" των Ελλήνων.

Quote    Reply   
avatar

kokkines

Παλιά καραβάνα

Posts: 498

#19 [url]

Nov 10 09 10:25 AM

Καλό είναι τέτοιες έρευνες να δημοσιεύονται, για να βλέπουν όλοι, πόσο πίσω είμαστε και να μην παριστάνουν κάτι, που ΔΕΝ είναι.

Ιερό και μέκκα ...

Quote    Reply   
avatar

risko

Τίποτα δεν πέφτει κάτω

Posts: 602

#20 [url]

Nov 11 09 1:29 AM

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Ευρωβαρομέτρου που αφορούν την Ελλάδα, προκύπτουν τα εξής:

Το 49% από τα άτομα που απάντησαν, πιστεύει πως γίνονται κατάφορες διακρίσεις λόγω φύλου (έναντι του 40% της EU27).
Το 60% πιστεύει πως γίνονται διακρίσεις λόγω ηλικίας (έναντι του 58% της EU27).
To 64% πιστεύει πως γίνονται διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού - η ταυτότητα φύλου δεν αναφέρεται πουθενά - (έναντι του 47% της EU27).

Επιπροσθέτως, στο θέμα των διακρίσεων στο εργασιακό περιβάλλον αναφέρεται το εξής:
In Greece the potentially discriminatory recruitment criteria are fairly different from those mentioned in the rest of the European Union. Even if the candidate’s age was mentioned the most frequently in Greece and Europe, respondents in Greece mentioned more frequently than Europeans the candidate’s general physical appearance, his or her way of dressing, his or her skin colour and disability.

Για να μην αναφέρω τις κουλαμάρες που γίνονται λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.


Quote    Reply   
Remove this ad
Add Reply

Quick Reply

bbcode help